Linda Stuhaug

Annonse

25. april 2013

Sprø, gode og sunne speltlompe-tacoskjell

Sprø, gode og sunne speltlompe-tacoskjell
Fantasien rundt speltlomper har gått i ville baner om dagane, dei er jo virkelig altbrukanes og passer til alt! I går når eg bestemte meg for taco til middag, slo ikkje ideen om å lage tacoskjell av lompene heilt feil. Du slipper unna den farlige palmeoljen, du veit kva du får i deg, og det er eit veldig sunt alternativ til dei tradisjonelle skjella –
Karbonadedeig stekt med tacokrydder, hot tacosaus, mager kesam og frisk salat.
Slik gjer du Krydre speltlompene godt på begge sider, plasser som bildet under på rist, og steik i ovnen på 180 grader til dei får en gyllen farge. Om dei ikkje virker sprø i det du tar dei ut, la dei avkjøle seg litt – mine blei ikkje skikkelig sprø før etterpå. Latterlig enkelt, raskt og ikkje minst kanongodt ?
Det blei rester til middag i dag, då brukte eg siste skjellet å knuste over tacosalaten – nesten som nachos! Eg syns taco uten skjell og lefser egentlig er best, så neste gang blir det nok kun "nachos" eller vedsiden av, med heimelaga guacamole :)
Som eg nett skreiv på instagram – lindastuhaug – det er nok ikkje UTEN grunn klassen har gitt meg russenavnet "Lompe-Linda". Litt kleint og litt morsomt, haha 🙂
KVA ER/VAR DITT RUSSENAVN? ER SPELTLOMPE-TACOSKJELL NOKE DU KUNNE TENKT DEG Å PRØVE?

Fantasien rundt speltlomper har gått i ville baner om dagane, dei er jo virkelig altbrukanes og passer til alt! I går når eg bestemte meg for taco til middag, slo ikkje ideen om å lage tacoskjell av lompene heilt feil. Du slipper unna den farlige palmeoljen, du veit kva du får i deg, og det er eit veldig sunt alternativ til dei tradisjonelle skjella –

Sanity Image


Karbonadedeig stekt med tacokrydder, hot tacosaus, mager kesam og frisk salat.

Sanity Image

Slik gjer du
Krydre speltlompene godt på begge sider, plasser som bildet under på rist, og steik i ovnen på 180 grader til dei får en gyllen farge. Om dei ikkje virker sprø i det du tar dei ut, la dei avkjøle seg litt – mine blei ikkje skikkelig sprø før etterpå. Latterlig enkelt, raskt og ikkje minst kanongodt ?

Sanity Image

Det blei rester til middag i dag, då brukte eg siste skjellet å knuste over tacosalaten – nesten som nachos! Eg syns taco uten skjell og lefser egentlig er best, så neste gang blir det nok kun "nachos" eller vedsiden av, med heimelaga guacamole :)

Sanity Image

Sanity Image

Som eg nett skreiv på instagram – lindastuhaug – det er nok ikkje UTEN grunn klassen har gitt meg russenavnet "Lompe-Linda". Litt kleint og litt morsomt, haha 🙂

KVA ER/VAR DITT RUSSENAVN?
ER SPELTLOMPE-TACOSKJELL NOKE DU KUNNE TENKT DEG Å PRØVE?

Annonse

2 Kommentarer

M

Marty

22. november 2023

Hvilket krydder bruker du? Og ca hvor lenge trenger de være i ovnen? :)

Linda Stuhaug

24. november 2023

Paprika, chili, salt og pepper er f.eks godt :) Steiketida varierer, så der må du berre følge med!

SKRIV EN KOMMENTAR