Linda Stuhaug

Annonse

17. september 2019

Sukkerfri eplekake med vaniljekrem

Sukkerfri eplekake med vaniljekrem
Eg har sagt det før og seier det igjen; noko av det aller beste med høsten er norske frukter & grønnsaker… Norske epler er blant favorittane, dei er ikkje berre utrulig gode å ete som dei er, dei er også fantastiske å lage ulike oppskrifter med.
Eplekake er alltid noko eg må lage med norske epler. Eg lager gjerne fleire stykker og fryser ned til seinare. Etter ein runde i ovnen eller mikrobølgeovnen smaker den som nybakt♥
Dagens oppskrift på eplekake er med innbakt vaniljekrem. Denne oppskrifta på eplekaka har ikkje blitt delt på bloggen tidligare, men er etter mi meining bloggens beste oppskrift på eplekake 🙂 Kombinasjonen med vaniljekrem er magisk, og kaka er skikkelig saftig og god i seg sjølv. Nam!
Kaka er sukkerfri, og kan lagast melkefri og/eller glutenfri for dei som treng det – hugs å lese tips & alternativer:
Du trenger: 2 store egg 100 g kesam original 100 g speltmjøl eller kveitemjøl 50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl) 50 g sukrin gold 25 g sukrin+ 0,5 dl melk 2 ss smør, smelta 2 ts bakepulver 1 ts kanel 1/2 oppskrift heimelaga vaniljekrem – 4 store, norske epler 2 ss sukrin gold 1-2 ts kanel
Slik gjer du: 1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.
2. Tilsett mjøl, kanel og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.
3. Hell røra i en ildfast form med bakepapir. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra.
4. Skrell eplene, del i båter og vend sammen med sukrin gold og kanel. Fordel epleskivene oppå kakarøra med vaniljekrem.
5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.
Kaka smaker aller best varm eller lun, så lag den gjerne før servering. Den er god kald også, men det er noko spesielt med lun vaniljekrem og eplebiter♥ Eit alternativ er også å varme den litt opp igjen før servering, visst den blir laga på forhånd 🙂
Tips og alternativer* For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt, melk med plantebasert melk og smør med melkefri margarin. Vaniljekremen lager du med plantebasert melk.
For glutenfri kake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med nøytral, glutenfri tørrvare. Eg har mange følgere/lesere som har gjort dette med suksess! Hugs også at havremjølet må vere spesifisert glutenfritt (du kan lage havremjøl sjølv ved å blende havregryn).
Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker i kaka, og 2 ss med eplene.
Topping: eplene kan sjølvsagt byttast med anna type frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.
Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥
Eg brukte altså halve oppskrifta, men lag gjerne dobbel oppskrift på eplekake, så får du brukt heile oppskrifta på vaniljekrem 🙂 Ellers kan du bruke vaniljekremen til noko anna godt!
Nyt eit kakestykke eller tre!
Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Eg har sagt det før og seier det igjen; noko av det aller beste med høsten er norske frukter & grønnsaker… Norske epler er blant favorittane, dei er ikkje berre utrulig gode å ete som dei er, dei er også fantastiske å lage ulike oppskrifter med.

Eplekake er alltid noko eg må lage med norske epler. Eg lager gjerne fleire stykker og fryser ned til seinare. Etter ein runde i ovnen eller mikrobølgeovnen smaker den som nybakt♥

Sanity Image

Dagens oppskrift på eplekake er med innbakt vaniljekrem. Denne oppskrifta på eplekaka har ikkje blitt delt på bloggen tidligare, men er etter mi meining bloggens beste oppskrift på eplekake 🙂 Kombinasjonen med vaniljekrem er magisk, og kaka er skikkelig saftig og god i seg sjølv. Nam!

Kaka er sukkerfri, og kan lagast melkefri og/eller glutenfri for dei som treng det – hugs å lese tips & alternativer:

Sanity Image

Du trenger:
2 store egg
100 g kesam original
100 g speltmjøl eller kveitemjøl
50 g havremjøl (evt. meir speltmjøl/kveitemjøl)
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
0,5 dl melk
2 ss smør, smelta
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 oppskrift heimelaga vaniljekrem

4 store, norske epler
2 ss sukrin gold
1-2 ts kanel

Slik gjer du:
1. Ha egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og melk i en bakebolle. Visp lett sammen.

2. Tilsett mjøl, kanel og bakepulver, rør klumpfritt og ha oppi smelta smør.

3. Hell røra i en ildfast form med bakepapir. Min form var 30×22 cm, men du kan fint bruke litt mindre eller litt større form. Fordel klatter av vaniljekrem oppå kakerøra.

4. Skrell eplene, del i båter og vend sammen med sukrin gold og kanel. Fordel epleskivene oppå kakarøra med vaniljekrem.

5. Steik kaka på 180 grader, over-undervarme i ca. 30 minutt, eller til kaka er gyllen og gjennomstekt.

Sanity Image

Kaka smaker aller best varm eller lun, så lag den gjerne før servering. Den er god kald også, men det er noko spesielt med lun vaniljekrem og eplebiter♥ Eit alternativ er også å varme den litt opp igjen før servering, visst den blir laga på forhånd 🙂

Sanity Image

Tips og alternativer*
For melkefri kake: bytt kesam med kokosyoghurt, melk med plantebasert melk og smør med melkefri margarin. Vaniljekremen lager du med plantebasert melk.

For glutenfri kake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med nøytral, glutenfri tørrvare. Eg har mange følgere/lesere som har gjort dette med suksess! Hugs også at havremjølet må vere spesifisert glutenfritt (du kan lage havremjøl sjølv ved å blende havregryn).

Sukkererstatning: sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna type valgfri søtning som tilsvarer 100 g sukker i kaka, og 2 ss med eplene.

Topping: eplene kan sjølvsagt byttast med anna type frukt/bær av eget ønske for en ny smak og vri.

Sanity Image

Oppskrift på verdens beste, heimelaga (og sukkerfri) vaniljekrem/vaniljesaus finner du her♥

Sanity Image

Eg brukte altså halve oppskrifta, men lag gjerne dobbel oppskrift på eplekake, så får du brukt heile oppskrifta på vaniljekrem 🙂 Ellers kan du bruke vaniljekremen til noko anna godt!

Sanity Image

Nyt eit kakestykke eller tre!

Sanity Image

Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemeldinger! Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg er sikker på at eg får med meg at du lager oppskrifter. Du kan også legge igjen en hilsen i kommentarfeltet her på bloggen, eller på facebook-sida mi HER

Annonse