Linda Stuhaug

Annonse

30. september 2019

Knasande sprø, rista kikerter

Knasande sprø, rista kikerter
Har du prøvd å lage rista kikerter før? Kanskje du ikkje har fått dei heilt knasande sprø?
Med denne framgangsmetoden garanterer eg deg at kikertene blir skikkelig sprø og gode!
Du trenger: 350 g kikerter i lake valgfritt krydder (les tips!)
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 150 grader over–og undervarme. Skyll kikertene i eit dørslag. Spre kikertene over tørkepapir og sørg for at dei blir heilt tørre.
2. Ha kikertene over i ein bolle, tilsett krydder og bland godt. Spre dei krydra kikertene over eit steikebrett med bakepapir.
3. Steik kikertene midt i ovnen i ca. 60 minutt. Vend litt undervegs. Sett deretter på varmluft og steik kikertene i 15 minutt til, eller til kikertene er godt gylne, uten at dei er svidd.
4. Avkjøl kikertene og oppbevar i ei glasskrukke.
Tips!
Eg liker at desse kikertene smakar mykje. Min favorittkombinasjon av krydder er eit godt dryss spisskumin, grovkverna chili og kvitløk, paprikakrydder, salt og pepper. Kikertene er gode berre med salt og pepper også, men det kjem naturligvis an på kva du skal bruke dei til. Prøv deg fram og finn din favoritt!
Rista kikerter står seg månedsvis i glass. Lag gjerne ein stor, stor porsjon og oppbevar i kjøkkenskapet 🙂
Rista kikerter er nydelig som topping på supper eller ingrediens i smakfulle salater. Det gir både smak og deilig crunch. I tillegg passer rista kikerter som snacks eller mellommåltid 🙂
Rista kikerter som topping på sellerirot- og pastinakksuppe.Ein deilig kjøttfri høstmiddag♥
Prøv rista kikerter du også! Det er superenkelt å lage, skikkelig digg og løfter einkvar suppe- eller salatrett!

Har du prøvd å lage rista kikerter før? Kanskje du ikkje har fått dei heilt knasande sprø?

Med denne framgangsmetoden garanterer eg deg at kikertene blir skikkelig sprø og gode!

Sanity Image

Du trenger:
350 g kikerter i lake
valgfritt krydder (les tips!)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 150 grader over–og undervarme. Skyll kikertene i eit dørslag. Spre kikertene over tørkepapir og sørg for at dei blir heilt tørre.

2. Ha kikertene over i ein bolle, tilsett krydder og bland godt. Spre dei krydra kikertene over eit steikebrett med bakepapir.

3. Steik kikertene midt i ovnen i ca. 60 minutt. Vend litt undervegs. Sett deretter på varmluft og steik kikertene i 15 minutt til, eller til kikertene er godt gylne, uten at dei er svidd.

4. Avkjøl kikertene og oppbevar i ei glasskrukke.

Sanity Image

Tips!

Eg liker at desse kikertene smakar mykje. Min favorittkombinasjon av krydder er eit godt dryss spisskumin, grovkverna chili og kvitløk, paprikakrydder, salt og pepper. Kikertene er gode berre med salt og pepper også, men det kjem naturligvis an på kva du skal bruke dei til. Prøv deg fram og finn din favoritt!

Sanity Image

Rista kikerter står seg månedsvis i glass. Lag gjerne ein stor, stor porsjon og oppbevar i kjøkkenskapet 🙂

Sanity Image

Rista kikerter er nydelig som topping på supper eller ingrediens i smakfulle salater. Det gir både smak og deilig crunch. I tillegg passer rista kikerter som snacks eller mellommåltid 🙂

Sanity Image

Rista kikerter som topping på sellerirot- og pastinakksuppe.Ein deilig kjøttfri høstmiddag♥

Prøv rista kikerter du også! Det er superenkelt å lage, skikkelig digg og løfter einkvar suppe- eller salatrett!

Annonse