Linda Stuhaug

Annonse

14. desember 2021

Heimelaga, sukkerfri gløgg

Heimelaga, sukkerfri gløgg
Skal eg fortelle dåkke noke? Eg har faktisk aldri likt gløgg, men det var før eg lagde denne heimelaga varianten i 2017♥ Å lage gløggen sjølv er superenkelt, og det smaker virkelig SÅ mykje bedre!
Eg har laga min gløgg sukkerfri, men du kan sjølvsagt bruke vanlig solbærsaft også. Den krever litt krydder for å få dei riktige smakane, men alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken!
PRØV, du vil ikkje angre 😀
Du trenger, 3-4 kopper: 2 dl sukkerfri solbærsaft* 6 dl vatn 2 stjerneanis 1 kanelstang 10 nellikspikre 3-4 skiver ingefær 1/2 vaniljestang, del i to og skrap ut frøa eit dryss kardemomme 1 klementin, skrelt og delt i skiver
*Eg har brukt sukkerfri solbærsaft fra Lerum som eg synes er kjempegod. I oppskrifta fra 2017 brukte eg ZerOh sin saft med solbær og ingefær, men denne trur eg ikkje er på markedet lengre. Visst du derimot finner denne, så kan du bruke den og droppe fersk ingefær i oppskrifta 🙂 Ellers er oppskrifta lik som sist!
Framgangsmåte: Ha alle ingrediensane i en kjele, kok opp og la den trekke under kokepunktet i ca 30 minutt. Sil blandinga og nyt gløggen varm eller kald 🙂 Gløggen kan oppbevarast i kjøleskap og eventuelt varmast igjen seinare!
Nyt på tur, til kveldskosen eller julebakinga! Håpe det smaker♥

Skal eg fortelle dåkke noke? Eg har faktisk aldri likt gløgg, men det var før eg lagde denne heimelaga varianten i 2017♥ Å lage gløggen sjølv er superenkelt, og det smaker virkelig SÅ mykje bedre!

Eg har laga min gløgg sukkerfri, men du kan sjølvsagt bruke vanlig solbærsaft også. Den krever litt krydder for å få dei riktige smakane, men alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken!

PRØV, du vil ikkje angre 😀

Du trenger, 3-4 kopper:
2 dl sukkerfri solbærsaft*
6 dl vatn
2 stjerneanis
1 kanelstang
10 nellikspikre
3-4 skiver ingefær
1/2 vaniljestang, del i to og skrap ut frøa
eit dryss kardemomme
1 klementin, skrelt og delt i skiver

*Eg har brukt sukkerfri solbærsaft fra Lerum som eg synes er kjempegod. I oppskrifta fra 2017 brukte eg ZerOh sin saft med solbær og ingefær, men denne trur eg ikkje er på markedet lengre. Visst du derimot finner denne, så kan du bruke den og droppe fersk ingefær i oppskrifta 🙂 Ellers er oppskrifta lik som sist!

Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensane i en kjele, kok opp og la den trekke under kokepunktet i ca 30 minutt. Sil blandinga og nyt gløggen varm eller kald 🙂 Gløggen kan oppbevarast i kjøleskap og eventuelt varmast igjen seinare!

Nyt på tur, til kveldskosen eller julebakinga! Håpe det smaker♥

Annonse

6 Kommentarer

H

Hanne

1. januar 2022

Hei! Takk for at du inspirerer med sunn, enkel og god mat. Jeg er ofte innom:) Hvor lenge er gløggen holdbar i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

2. januar 2022

Den holde seg lenge, blir egentlig som utblanda saft 🙂 Kjekt å inspirere!

L

Linn

14. desember 2021

Om man lager større porsjon, må man øke kryddermengder i samme forhold?

Linda Stuhaug

15. desember 2021

Jepp, det anbefaler eg egentlig 🙂

I

Irene Bentås

19. desember 2022

Hei! Eg har malt stjerneanis. Kan eg bruke det i staden for heile? I så fall, kor mykje tilsvarer det to heile 🤔

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Hei! Eg har null erfaring med malt stjerneanis, men det holde sikkert med eit dryss :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg